Gezondheid

RIVM vindt 100 patiënten voor VGO

Veehouderij en gezondheid omwonenden. Kortweg VGO. Het RIVM zocht 800 patiënten voor het VGO-onderzoek naar gezondheidsklachten door geitenhouderijen. Het instituut heeft nu 100 patiënten gevonden. Dat meldt Omroep Gelderland.

Een paar jaar geleden werd verwacht dat er 150 patiënten gevonden zouden worden. Tegen Omroep Gelderland meldt het RIVM dat het aantal niet gehaald is en dat er 100 patiënten meedoen. In eerdere onderzoeken werd door het RIVM een verhoogde kans op longontstekingen gevonden bij omwonenden van geitenhouderijen. Maar hoe dat komt is tot nu toe onduidelijk. Dat moet het vervolgonderzoek uitwijzen, eind dit jaar moet dat klaar zijn. Of het aantal van 100 patiënten genoeg is, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder laat aan Omroep Gelderland weten dat bij een kleine groep de verschillen groter moeten zijn om het statistisch hard te maken. De resultaten moeten dat uitwijzen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief