Achtergrond | Fokkerij

Geiten aanmelden voor Nationale Geitenkeuring

De certificaatwaardige Nationale Geitenkeuring zal op 7 september 2024 worden gehouden tijdens het Nationaal Geiten Event in het Hart van Holland te Nijkerk. Aanmelden van dieren voor de keuring kan tot en met zaterdag 10 augustus.

De Stichting Landelijke Geitenkeuring (SLG) hoopt opnieuw een prachtige keuring met veel publieke belangstelling te organiseren. Aan deze keuring kunnen deelnemen:
– lammeren en melkgevende Witte, Toggenburger, Bonte en Nubische geiten;
– Nubische overlopers (vermelden op inschrijfformulier);
– lammeren en geiten (aangeven wel/niet gelamd) van het ras Boergeit;
– geregistreerde Melkgeiten;
– lammeren en melkgevende Nederlandse Alpine geiten;
– eigenaarsgroepen van drie dieren van minstens één jaar oud, van één ras en van één eigenaar.

Aanmelden tot 10 augustus

Aanmelden kan tot en met zaterdag 10 augustus 2024 door het inschrijfformulier duidelijk en volledig ingevuld per mail te sturen naar hoorwegcorrie@gmail.com. Het bestuur van de SLG wil de inzenders verzoeken om niet tot het laatste moment te wachten met aanmelden. Alle geiten die deelnemen aan de Nationale keuring moeten CAE- en CL-gecertificeerd zijn en volledig gevaccineerd tegen Q-koorts. Door deel te nemen machtigt u SLG om de dieren centraal aan- en af te melden bij de centrale database van RVO.

In de catalogus

Bij opgave betaalt u 6 euro per dier en 7,50 euro voor een catalogus. Na inleveren van de halsbandnummers ontvangt u statiegeld van 5 euro voor de nummers retour en 5 euro per aanwezig dier. Om uw dieren in de catalogus op te kunnen nemen moet het geld uiterlijk 12 augustus 2024 op de rekening staan.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief