Ausnutria en Trivium bouwen fabriek

Om bij te dragen aan de groeiende vraag naar zuigelingenvoeding zullen Ausnutria en Trivium binnenkort beginnen aan de bouw van een gloednieuwe gezamenlijke fabriek op de productielocatie van Ausnutria in Heerenveen.

Deze gedeelde investering tussen Ausnutria, een leidende fabrikant van zuigelingenvoeding, en Trivium, een van de grootste producenten van metalen verpakkingen ter wereld, bestaat uit een meer dan 10.000 m² grote blikfabriek die in 2020 geopend zal worden. De geavanceerde fabriek zal een productiecapaciteit bieden voor meer dan 150 miljoen blikken in de komende jaren. De bedrijven hebben een contract voor 10 jaar getekend om verschillende blikformaten te produceren, allemaal voorzien van Triviums unieke afpelbare deksel met ‘rivet’.

Nederlandse koeien en geiten

De markt voor zuigelingenvoeding heeft een sterke band met Nederland. China, de grootste afzetmarkt voor producten van Ausnutria, hecht veel waarde aan melkpoeder afkomstig van Nederlandse koeien en geiten die grazen op Nederlandse groene weiden. “Deze grote en belangrijke investering sluit heel goed aan bij Ausnutria,” legt Bart van der Meer, CEO van Ausnutria, uit. Ausnutria heeft wereldwijd tien fabrieken, waarvan er vijf zijn gevestigd in Nederland. Heerenveen is momenteel de thuisbasis van twee fabrieken van Ausnutria die, samen met hun fabriek in Leeuwarden, het proces van droog mengen en verpakken voor zuigelingenvoeding huisvesten.

Delen via:

Reacties zijn gesloten.