Geitenvlees in kookwedstrijd

Cora Meijer, foodblogger van Cultfood.blog, neemt deel aan de kookwedstrijd ‘Nederland kookt Romeins’ en gebruikt in haar recept geitenvlees. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat er gekookt moet worden met een aantal verplichte ingrediënten en producten die in de Romeinse tijd gebruikt werden.

Meijer hoorde over de bokjes en geitenvlees en kreeg via via een portie vlees toegespeeld. Ze vindt de kookwedstrijd een goed moment om dit geitenvlees te gebruiken en is van plan er een gehaktbal met geraspte groenten van te maken. Meijer: “Je kookt volgens een aantal geselecteerde recepten uit een historisch overgeleverd Romeins kookboek die een soort van boodschappenlijstjes inhouden voor het gerecht. Op die basis heb ik de verplichte ingrediënten ingeslagen en een eigen recept ontwikkeld met slechts producten in gebruik in de echt Romeinse tijd.”

Het recept voor de gehaktballen van Meijer is te bekijken op de website van Romeinen.nu. Stemmen op de recepten kan vanaf 28 april tot en met 2 mei. Vervolgens gaan de 3 inzenders met de meeste stemmen door naar de finale op 6 mei.

Delen via:

Reacties zijn gesloten.