Kennispartnerbericht van Geiterij

Optimale ondersteuning; dé sleutel tot een succesvolle transitieperiode

De transitieperiode is voor de geit een belangrijke periode. Ze wordt klaargestoomd voor de lactatie en tegelijkertijd gaat er veel energie naar de ontwikkeling van haar lam. De juiste voeding tijdens deze periode is dus niet alleen belangrijk voor de geit maar ook voor haar nakomeling(en).

Een energierijk rantsoen met de juiste vitaminen en mineralen zorgt voor een goede ondersteuning tijdens de transitieperiode. Gebruik hierbij Goat PEQ® Rumiboost om de geiten extra te ondersteunen. Een aanvullend diervoeder wat zich speciaal richt op het versterken van de weerstand. Uit ervaring blijkt dat de geiten hiermee probleemloos opstarten. Ook zien we een positief effect op de uiergezondheid. Met name bij het kiemgetal zien we een verbetering. Onderstaand een grafiek van het verloop van het kiemgetal bij een geitenbedrijf dat vanaf december 2018 Rumiboost heeft ingezet. De piek in het kiemgetal was in de eerste lammerperiode na de start met Goat PEQ Rumiboost duidelijk minder hoog en korter dan de voorgaande jaren. Niet alleen het kiemgetal verbeterde, ook het haarkleed zag er beter uit en de geiten oogden vitaler. Dit resulteerde in een goede en vlotte opstart en een hoge melkproductie.

Verhoog de energiedichtheid van het rantsoen de laatste weken van de dracht met energierijke producten. De lammeren groeien namelijk in deze periode exponentieel. Hierdoor is in het lichaam minder ruimte voor de pens, waardoor deze minder voer kan verwerken. Vooral melkgeiten die niet drooggezet worden hebben hier extra behoefte aan. Voer extra energie door het gebruiken van Dairy- Activator als topdressing over het voer. Of voer extra mineralen en energie via Energy-Drink.

Goat PEQ® Rumiboost

Goat PEQ Rumiboost is een aanvullend diervoeder speciaal voor geiten ter ondersteuning van de algehele weerstand. Het stimuleert o.a. de voeropname en zorgt dat er meer voedingsstoffen beschikbaar komen. Het helpt de geit voorbereiden op het lammeren. Goat PEQ Rumiboost bevat 6 componenten die de gezondheid en de prestaties van de melkgeiten en lammeren ondersteunen:

  1. Middellang keten vetzuren (MCFA): immuniteit en celgetal
  2. Natuurlijke antioxidanten: immuniteit, celgetal, darmgezondheid
  3. Levende gisten: productie, vertering
  4. Leverbeschermers
  5. Biotine: klauw- en uiergezondheid
  6. Organisch zink: klauw- en uiergezondheid

Wilt u graag een vrijblijvend gesprek over uw transitiemanagement? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Marcel: +31 (0)6 – 13 12 23 68

Geiterij
Over Geiterij
Geiterij is een jong dynamisch bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in de melkgeitenhouderij. Met onze concepten ‘Verzorging’, ‘Voeding’ en ‘Gewassen’ leveren we een bijdrage aan gezonde melkgeiten met een efficiënte productie.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief