Sprekers

De sprekers tijdens de studiedag: Individueel en beperkt voeren van jonge lammeren zijn:

Laura Surink (32) is werkzaam bij Trouw Nutrition als opfokspecialist/ specialist Herkauwers (kalveren en lammeren). Binnen Trouw Benelux geeft ze technische begeleiding voor Finland (vleesvee) en Israël (kleine herkauwers). Ze adviseert over melkpoeders, aanvullende diervoeders en zuren voor voederconservering en aanpak van schimmels, gisten en bacteriën. Daarnaast heeft ze thuis een schapenfokkerij met Engelse en Hollandse Texelaars.

Henk van der Horst heeft ruim 32 jaar ervaring bij Denkavit. Hij heeft een brede achtergrond ten aanzien van begeleiding op voedings- en gezondheidsaspecten en management bij kalf, lam en big. Ook heeft hij veel kennis opgedaan van samenstellingen van voeders voor verschillende diersoorten. De laatste 15 jaar is hij actief als sales manager voor kunstmelken voor kalveren en lammeren. In de praktijk doet hij ook nog de begeleiding van de lammerenopfok op een aantal bedrijven.

Roy Maar is lammerenspecialist bij Alpuro Breeding en heeft zijn werkgebied met name in Zuid-Nederland en België. Daarnaast is hij geitenhouder; samen met zijn vriendin melkt hij geiten en maakt hij kaas en zuivel. Roy is groot voorstander van het beperkt melk voeren aan lammeren.

Wilma Wolters groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de Wageningen UR en werkt nu al weer heel wat jaren voor Geitenhouderij. Ze ontdekte wat voor mooie dieren geiten zijn, en hoe interessant deze bedrijfstak is. Alle dierlijke sectoren blijven haar boeien..

Lees meer over deze studiedag

Uiteraard organiseren wij de Studiedag volledig corona-proof. Lees meer

Deze studiedag wordt mede mogelijk gemaakt door Agrifirm: