Gezondheid

VWA morgen opnieuw langs Q-koortsbedrijven

Alle 64 geiten- en schapenboerderijen waar sinds december Q-koorts is geconstateerd, krijgen vanaf woensdag opnieuw de ruimploeg van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) over de vloer.
Vooralsnog gaat het agentschap langs om er zeker van te zijn dat er geen drachtige vrouwtjesdieren zijn achtergebleven. Aanvankelijk hadden de bezoeken vandaag moeten beginnen om ook meteen met het ruimen van de mannelijke dieren te beginnen, maar de Tweede Kamer dwong bij minister Verburg van LNV de belofte af geen ‘onomkeerbare stappen’ te nemen over het doden van de rammen en bokken.
Volgens de minister worden met die ruiming de besmettingsrisico’s nog meer ingeperkt en kunnen de bedrijven sneller ‘met een schone lei’ beginnen. Los van de zoveelste klap voor de al getroffen bedrijven, wees een ruime Kamermeerderheid de ministers Verburg en Klink (Volksgezondheid) niettemin op het ‘grote belang’ van de mannelijke dieren voor de fokprogramma’s van veehouders.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief