Fokkerij

Meer mooie jaarlingen

Langzamerhand neemt het aantal mooie eenjarige geiten toe, merkt de Fokcommissie Witte Geiten. Vanaf 2004 is een stijging zichtbaar van jaarlingen die met 87 punten of meer voor Algemeen Voorkomen (AV) zijn ingeschreven door de inspecteurs.
In 2012 was er één jaarling met de maximale score van 89 punten voor AV en uier. Corrie 167 van Durk en Jurjen Groenveld is een combinatie van Corrie 156 en Hircus Elton. Naast haar schoonheid is ze een prima melkproducent en ook de hoogste jaarling in de Top-melkproductie die de fokcommissie elk jaar samenstelt. Corrie 167 staat met een CVE (gecorrigeerde kilogrammen vet en eiwit) van 126 op de elfde plaats in die lijst.
Er zijn negentien jaarlingen met 87 punten voor AV en zes jonge geiten met 88 punten. Opvallend is dat Gerard Koekkoek uit het Overijsselse Lemelerveld de tweede, vierde en zesde plek bezet.
Verder vallen de drie Jelle van Dijk-nakomelingen van Koos Turk uit het Noord-Hollandse Ursem op. Voor het eerst in negen jaar komt Turk in de jaarlingenlijst voor en dan gelijk met drie stalgenoten. Annetje 113 is de beste en staat op de vijfde plaats.
Aantal mooie jaarlingen
 
 
 
Top 7 mooiste jaarlingen
 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief