Algemeen

Gasterij De Gulle Waard is 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'

De Gulle Waard in Winterswijk is zondag 6 oktober uitgeroepen tot ‘Puurste Restaurant van Nederland 2014’. Naast vele andere producten, werkt chefkok van De Gulle Waard Nel Schellekens ook veel met geit.
De jury zegt over de winnaar: “Alles is puur bij De Gulle Waard. Niet alleen de prachtige producten op het bord en in het glas, maar ook de oprechte liefde voor het vak en de aandacht voor de gasten. De Gulle Waard is pure passie voor alles wat het leven mooi maakt.”

Geitenschenkel Foto: Gulle Waard
Geitenschenkel
Foto: Gulle Waard

Eigenaar en chefkok Nel Schellekens reageert op de website van De Gulle Waard enthousiast: ‘Heel erg blij, vereerd en ja ……. ook erg trots :-)!’
In totaal waren 3 restaurants genomineerd voor de titel: Gasterij De Gulle Waard, Restaurant Dwars in Amsterdam en Pollevie in Den Bosch. De finalisten werden onder meer door de jury beoordeeld op hun streekproducten. Eigenaren Nel en Henk Schellekens kopen al vele jaren zoveel mogelijk ingrediënten in bij lokale en regionale leveranciers in de Achterhoek: Bijvoorbeeld het Helder Varken die ze van kop tot staart verwerken en de Kemper Kip. Ook voor een veggie Puur Menu ben je bij De Gulle Waard aan het goede adres. Schellekens vindt het een uitdaging om te koken met bijzondere peulvruchten, vergeten groenten en ze versiert de borden graag met bloemen. Ook weet ze op inspirerende wijze het verhaal achter de producten over te brengen op haar gasten.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief