Management

Volgend jaar nog productschapheffing

Over 2014 blijft de productschapheffing voor geitenhouders bestaan. Het productschap Vee en Vlees (PVE) heeft dit geld nodig nu blijkt dat het overhevelen van de publieke taken naar het ministerie van Economische Zaken en de verschillende sectoren meer tijd kost.
De geiten- en schapensector krijgt in 2014 een heffing opgelegd voor het veeziektenfonds. Daarnaast zijn de reserves bij runderen, kalveren, schapen en geiten onvoldoende om de resterende activiteiten te financieren en volgt er nog een heffing.
Dat het schap in 2014 doorgaat met een aantal activiteiten, komt omdat EZ en de sectoren meer tijd nodig hebben om de taken dierwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid en gezondheid en medebewind over te nemen. Op uitdrukkelijk verzoek van de overheid en diverse sectoren zal het PVV dus nog enkele taken blijven uitvoeren in 2014 als overgangsfase. Het gaat hierbij met name om medefinanciering verantwoord antibioticagebruik (SDa), de basismonitoring diergezondheidszorg en praktijkonderzoek voor varkens en kalveren. Daar bovenop komen de verplichten voor het convenant Diergezondheidsfonds (DGF), die eind 2014 afloopt. Hiermee is 2,8 miljoen euro gemoeid.
Ook kalver- en schapenhouders krijgen in 2014 nog te maken met heffingen. Varkenshouders hoeven waarschijnlijk geen heffingen meer af te dragen, omdat de financiële reserves in deze sector groot genoeg zijn om de activiteiten die in 2014 doorgaan, te kunnen bekostigen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief