Management

Nieuwe bouwstenen voor geitensector

In het project ‘Vooruit met de Geit’ is de afgelopen drie jaar gewerkt door onderzoek, overheid en bedrijfsleven aan het uitzetten van een  nieuwe koers voor een zorgvuldige geitenhouderij. In deze zoektocht is gezamenlijk gekeken naar het houden van geiten en het positionering van het product in de keten. De resultaten van deze zoektocht zijn gebundeld in de brochure ‘Vooruit met de Geit, Bouwstenen voor een sector met ambitie’. Deze brochure en andere informatie over het project zijn vrij beschikbaar op de website Vooruit met de Geit. De brochure werd op 12 september gepresenteerd op de Nationale Melkgeitenhouderijdag 2013 in Den Bosch.
In de brochure staan onder andere inspirerende interviews met zes ambitieuze geitenhouders. Verder zijn er negen bouwstenen uitgewerkt. De ideeën zijn zeer divers en zijn gericht op nieuwe stalconcepten en nieuwe product-marktcombinaties. Van het ontwikkelen van een geitentuin, of het productconcept Holland tot het in de markt zetten van 50+ melk.
Heel veel nieuwe ontwikkelingen zijn in dit traject aan de orde geweest. “Bovendien hebben we in dit proces de dialoog opgang gebracht binnen en buiten de sector”, zegt Jessica Cornelissen, projectleider, en werkzaam bij Wageningen UR Livestock Research. “Deze informatie brengt beweging in de sector.  Het is een kleine ondernemende innovatieve sector met echte ondernemers met doorzettingsvermogen”, merkt Cornelissen op. Het project heeft nieuwe bouwstenen opgeleverd voor alle geitenhouders in Nederland.’
Het project ‘Vooruit met de Geit’ heeft Wageningen UR (Livestock Research en LEI) uitgevoerd in nauwe samenwerking met geitenhouders, erfbetreders, LTO-vakgroep Geitenhouderij, marktpartijen, dierenbelangenorganisaties en partijen uit de humane gezondheidszorg.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over: Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief

Geitenhouderij archief

Blader in de archieven