Gezondheid | Lammeren | Management

Aanbieden schapen en geiten versoepeld

Het nieuwe artikel 50a van de preventieregeling versoepelt de mogelijkheden voor het aanbieden van schapen en geiten op evenementen.
Daarmee wordt invulling gegeven aan het verzoek van schapen- en geitenhouders. Zo mogen de dieren voortaan, in plaats van binnen vijf dagen voor aanvang van het evenement, bij aankomst op het evenemententerrein door de dierenarts worden gecontroleerd. De hoge kosten die met verplichting tot voorafgaande inspectie gemoeid waren, zijn nu dus verleden tijd.
Verder wordt de bepaling over de registratie bij de Gezondheidsdienst voor Dieren voor schapen en geiten in de artikelen 49 en 50 van de preventieregeling geschrapt. De registratie bij de Gezondheidsdienst voor Dieren is niet langer nodig, nu voor schapen en geiten per 1 januari 2010 de individuele registratie (I&R) is ingevoerd en via dat registratiesysteem de verplaatsing van schapen en geiten inzichtelijk is. De betrokken schapen- of geitenhouder moet op basis van de gegevens van dat registratiesysteem aannemelijk maken dat hij heeft voldaan aan de voorwaarden van identificatie en registratie en de vaccinatie tegen Q-koorts.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief