Management

Kosten voor UBN schapen en geiten mogelijk omlaag

De jaarlijkse lasten voor registratie van hobbymatige houders van schapen en geiten gaat mogelijk omlaag. Dat meldt Levende Have. Het ministerie van Economische Zaken stelt voor de kosten voor een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) te verlagen van 33,50 naar 19 euro per jaar.
Daarnaast moet in het voorstel van het ministerie bij geboortes, aan- en afvoer van dieren 0,25 euro per melding worden betaald. Het betekent dat kleinschalige schapen- en geitenhouders, die jaarlijks weinig meldingen doen, wat minder gaan betalen.
De registratie van schapen en geiten komt met ingang van 2014 volledig voor rekening van de houders. Sinds de invoering van een centrale database in 2009 betaalde de overheid mee aan de registratie. Aan die subsidie komt nu een eind. Betrokken partijen zijn er nog niet helemaal uit hoe de kosten het beste verdeeld kunnen worden. De door het ministerie van Economische Zaken voorgestelde verdeling komt het dichtst in de buurt van wat het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders wil: een eerlijke verdeling van de lasten. In februari wordt er verder over gesproken.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief