Gezondheid

Enquête over bijwerkingen Coxevac

Ineke Vastenhout doet onderzoek naar de gevolgen van vaccinatie met Coxevac (tegen Q-koorts) bij melkgeiten. Onderdeel van het onderzoek is een enquête onder geitenhouders. Daarmee wil Ineke inzicht krijgen in de bijwerkingen die melkgeiten vertonen na vaccinatie met Coxevac. Na het onderzoek hoopt ze een advies te kunnen geven over het vaccinatiebeleid.
Alle melkgeitenhouders wordt gevraagd de enquête in te vullen. De enquête is hier te vinden
http://www.thesistools.com/web/?id=387784
Ineke studeert aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten en studeert af in de opleiding Dier- en Gezondheidszorg. Ze vertelt: “Er is al wel onderzoek gedaan naar de gevolgen van Coxevac-vaccinatie, maar dit onderzoek is in 2010 afgerond en intussen zijn we drie jaar verder. Dit onderzoek komt voort uit mijn eigen interesse in de geitensector, ik werk nu al ruim 6 jaar bij een geitenbedrijf als bijbaan. Ik heb daar meerdere keren kunnen zien wat de Coxevac vaccinatie voor gevolgen heeft bij de melkgeiten.”
De resultaten van het onderzoek kunt u te zijner tijd (april-mei) lezen op deze website en in het vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief