Management

LTO-vakgroep en NGZO richten platform op

De LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij en de Nederlandse GeitenZuivel Organisatie (NGZO) gaan samenwerken in het Platform Geitenhouderij. Daartoe ondertekenden de voorzitters van beide organisaties, Jeannette van de Ven en Nico Verduin, op 12 februari een overeenkomst op geitenboerderij Breevoort in Hoogland. Van de Ven is voorlopig voorzitter van het platform.
Het Platform Melkgeitenhouderij is een antwoord op het wegvallen van de specifieke taken die het Productschap Zuivel had. Het platform gaat sectorspecifieke projecten opzetten op het gebied van marktinformatie, voedselveiligheid, diergezondheid en duurzaamheid.
Het platform zal ook richting geven aan onderzoek dat de geitenzuivelketen ten goede komt. “Met deze samenwerking zetten wij in op het in stand houden en verder door ontwikkelen van het productiepotentieel van de geitenzuivelketen”, zegt Van de Ven.
NGZO en LTO besluiten gezamenlijk over de thema’s die door het platform worden opgepakt. “We zullen in jaarplannen vastleggen wat we dat jaar gaan doen.” Het platform wordt gefinancierd uit bijdragen van NGZO-leden.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief