Gezondheid

Graag invullen: enquête bijwerkingen Coxevac

Ineke Vastenhout roept alle melkgeitenhouders nogmaals op haar enquête in te vullen. Met de resultaten van het onderzoek hoopt Vastenhout inzicht te krijgen in de bijwerkingen die melkgeiten vertonen na vaccinatie met Coxevac. Op basis daarvan komt zij met een advies over het vaccinatiebeleid.
De enquête is hier te vinden http://www.thesistools.com/web/?id=387784
Vastenhout studeert aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten en studeert af in de opleiding Dier- en Gezondheidszorg. Ze vertelt: “Er is al wel onderzoek gedaan naar de gevolgen van Coxevac-vaccinatie, maar dat onderzoek is in 2010 afgerond en intussen zijn we drie jaar verder. Dit onderzoek komt voort uit mijn eigen interesse in de geitensector, ik werk nu al ruim 6 jaar bij een geitenbedrijf als bijbaan. Ik heb daar meerdere keren kunnen zien wat de Coxevac vaccinatie voor gevolgen heeft bij de melkgeiten.”
De resultaten van het onderzoek kunt u te zijner tijd (mei-juni) lezen op deze website en in het vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief