Management

Alsnog vrijstelling verwerkingsplicht stromest 2014

Stromest wordt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 vrijgesteld van de verwerkingsplicht. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer. De vrijstelling geldt voor alle mest van schapen, geiten en vleesvee. De regeling wordt binnenkort officieel bekendgemaakt.
Dan moet ook blijken welke nadere uitwerking wordt gegeven aan de verwerking van stromest op gemengde bedrijven. Dijksma wil een speciale voorziening treffen voor gemengde bedrijven met dieren die zowel onder als buiten de reikwijdte van een eventuele vrijstellingsregeling vallen.
De Tweede Kamer heeft flink aan moeten dringen voordat de Dijksma de vrijstelling van stromest in 2014 wilde geven. Door deze vrijstelling onstaat rechtsongelijkheid binnen de groep van ondernemers voor wie de mestverwerkingsplicht geldt, waarschuwde de staatssecretaris. Maar onder druk van de Kamer is Dijksma nu toch overstag gegaan. (Nieuwe Oogst)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief