Voeren

Boerenbond Deurne en Isidorus fuseren

Diervoercoöperaties Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel hebben het voornemen te fuseren. Hiermee ontstaat een onderneming met een jaarlijkse productie van zo’n 700.000 ton mengvoer.
Door de krachtenbundeling ontstaat een onderneming met een jaaromzet van zo’n 400 miljoen euro. Het voorgenomen fusiebesluit is goedgekeurd door beide besturen en zal voorgelegd worden aan de Algemene Ledenvergadering van beide coöperaties en gemeld worden bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.
De mengvoercoöperaties willen met de samenwerking de krachten bundelen binnen de mengvoermarkt. Boerenbond Deurne en Isidorus hebben ieder een sterke marktpositie in Zuid-Nederland en hun markten zijn complementair aan elkaar.
In de nieuw te vormen coöperatie komt een Raad van Commissarissen van negen personen met Jos Mans (nu Isidorus) als voorzitter. Het vicevoorzitterschap wordt ingevuld door Geert van Bussel (nu Boerenbond Deurne). Tevens komt er een ledenraad van circa dertig personen. De coöperatie zal worden geleid door Dick Kroot, nu algemeen directeur van Boerenbond Deurne. Joost Noyens, algemeen directeur Isidorus, wordt directeur van de kernactiviteit business unit Voeders. De business unit Bracofeed (grondstoffenhandel) zal geleid gaan worden door Frans Looman (Boerenbond Deurne).

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief