Gezondheid | Voeren

ForFarmers Hendrix lanceert nieuw mineralenmengsel

Vanaf heden heeft ForFarmers Hendrix een nieuw mineralenmengsel in het assortiment. Univit Capri is specifiek ontwikkeld voor melkgeiten en ondersteunt de weerstand van de geit.
Het is een echt alles-in-één mengsel, zegt productmanager Alien van der Hem. “Het biedt de geit extra weerstand, ze krijgt er sterke klauwen van, het mengsel heeft een bufferende werking, het vermindert het risico op pensverzuring en leidt tot een hogere celwandverteerbaarheid en hogere rantsoenefficiëntie.” Je kunt het mineralenmengsel jaarrond voeren. “Als ondersteuning van de gezondheid of omdat de geiten extra vitaminen of mineralen nodig hebben. Maar ook rondom het aflammeren en in tijden van hittestress kan Univit Capri de geit bijstaan.”
Geitspecifiek
Univit Capri is afgestemd op de behoefte van geiten. Het bevat bewust geen selenium, omdat dit vaak al in voldoende mate in het bloed van de geit aanwezig is. Wel bevat het veel koper en zink, omdat de bloedwaarden van koper en zink bij melkgeiten vaak (te) laag zijn. “Een derde van het koper en zink is organisch gebonden”, zegt Van der Hem, “wat zorgt voor een betere benutting. Bovendien wordt hierdoor de werking van de overige mineralen niet beïnvloed.” De calcium en het magnesium in Univit Capri voldoet aan de wensen van de geit in de periode rondom aflammeren.
Het mengsel bevat natriumbicarbonaat voor een snelle bufferwerking, zeealgenkalk voor een geleidelijke bufferwerking en levende gisten voor een stabiele pens-pH, waardoor er minder kans is op pensverzuring. “Dit maakt Univit Capri uitermate geschikt om tijdens een hittestressperiode in te zetten”, weet Van der Hem.
Ook bevat het mengsel extra vitaminen, waaronder vitamine B1 en B8 (biotine). Deze ondersteunen de energiestofwisseling en zorgen voor sterkere klauwen. Natuurlijke antioxidanten zorgen voor een maximale weerstand, zodat de geiten gezond blijven.
unnamed (1)
Over het voer
Univit Capri kun je over het (ruw)voer strooien. Het is een smakelijk mengsel, waardoor de geiten het mengsel (en het voer) goed opnemen. De adviesdosering is 20 gram per geit per dag. ForFarmers Hendrix wil de prijs van Univit Capri (nog) niet aan Geitenhouderij noemen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
GezondheidVoeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief