Gezondheid

Dijksma wijst aansprakelijkstelling door Stichting Q-koortsclaim af

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft deze week de aansprakelijkstelling door Stichting Q-koortsclaim afgewezen. De stichting stelde op 2 september de staat aansprakelijk voor de schade als gevolg van de Q-koortsepidemie.
De advocaten mr. Luc Rohof en mr. Ivo Sindram behartigen de belangen van Q-koortspatiënten en zetten zich in om hun schade vergoed te krijgen. Zij ontvingen een brief van Dijksma waarin staat dat de kennis over Q-koorts in 2005 nog zeer beperkt was. De overheid heeft volgens haar steeds gehandeld op basis van de op dat moment beschikbare kennis. De staat stelt zich op het standpunt dat alle maatregelen die konden worden getroffen ook daadwerkelijk zijn getroffen. Er is volgens de staatssecretaris dan ook geen sprake van onrechtmatig handelen.
De Stichting Q-koortsclaim is teleurgesteld in de reactie van Dijksma. Volgens de stichting wordt niet werkelijk ingegaan op de argumenten die voor het aansprakelijk stellen van de Staat zijn aangedragen. Het toenmalige overheidsbeleid wordt door de staatssecretaris veel te rooskleurig en onvolledig weergegeven en aangevoerde pijnpunten en tekortkomingen in dat beleid worden niet of nauwelijks besproken, stellen de advocaten. (AgriHolland / Telegraaf)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief