Gezondheid

Q-koorts vastgesteld op geitenbedrijf in Heteren

Bij een melkgeitenbedrijf in het Gelderse Heteren is een besmetting met Q-koorts vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Op het bedrijf zijn ongeveer achthonderd melkgeiten aanwezig. Er worden ook melkgevende runderen gehouden. Het bedrijf in Heteren is het dertiende in Nederland met een Q-koorts besmetting.
De bron van de besmetting is nog niet bekend. Ook is het bedrijf niet eerder besmet geweest. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat de komende maanden het bedrijf monitoren.
De melkgeiten waren voor 1 augustus 2013 gevaccineerd en ook in 2014 is het grootste deel van de dieren al ingeënt. Volgens het ministerie vormen nieuwe besmette bedrijven die de vaccinatie tijdig en correct hebben uitgevoerd slechts een zeer beperkt risico voor de gezondheid van omwonenden. Wel kan sprake zijn van een verhoogd risico op besmetting van mensen bij direct contact met dieren. Daarom geldt voor het bedrijf een bezoekersverbod en worden extra hygiënemaatregelen toegepast.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief