Gezondheid

Q-koorts vaccinatie bij keuring verplicht

Schapen en geiten die vanaf 14 augustus naar een keuring of tentoonstelling gaan, moeten gevaccineerd worden tegen Q-koorts. Dat meldt Nieuwe Oogst.
Voor openbare keuringen moeten de schapen nu al minimaal drie weken voor aanvang en volgens het protocol tegen Q-koorts gevaccineerd worden. Voor sommige schapen- geitenhouders is dat een kostbare zaak.
Geiten- en schapenstamboeken die als uitwijkmogelijkheid kiezen voor een besloten keuring waar alleen deelnemers en keurmeesters welkom waren, dat was een populaire optie omdat vaccineren dan niet nodig was. De NVWA heeft gemert dat op sommige van deze keuringen ook publiek welkom was en trok alle vergunningen voor besloten keuringen in. Op aandringen van LTO is er alsnog een overgangssituatie. Tot en met 13 augustus zijn besloten keuringen mogelijk. Voor keuringen daarna treedt de vaccinatieverplichting een feit.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief