Gezondheid

EZ en KSG ontwikkelen protocol besloten keuring

Na de zomer gaat het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (KSG) samen met het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een protocol ontwikkelen voor het organiseren van besloten keuringen.
Op dit moment (vanaf 13 augustus 2014) is het verboden om zogenoemde besloten keuringen of bijeenkomsten te organiseren waarbij de deel­nemende dieren niet gevaccineerd zijn tegen Q-koorts. Met een protocol zoals Platform KSG dat nu wil maken, is het in de toekomst wellicht wel weer mogelijk om schapen en geiten op besloten bijeenkomsten te keuren, zonder dat ze gevaccineerd zijn tegen Q-koorts.
Het Platform KSG heeft onlangs een gesprek gehad met het ministerie van EZ over de regeling. Daarin is afgesproken dat KSG na de vakantie een protocol gaat ontwikkelen voor besloten keuringen in samenspraak met EZ en de NVWA.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief