Fokkerij

Nubische Fokgroep zet fokboek op website

De Nubische Fokgroep heeft als het fokboek van al haar Nubische dieren openbaar gemaakt via haar website www.nubischegeiten.org. Daardoor is het boek voor iedereen toegankelijk, zo meldt de Fokgroep.
Tijdens de jaarvergadering heeft de Nubische Fokgroep de website gepresenteerd. Website-beheerder Erik de Haas heeft het fokboek verder uitgebreid. Daardoor is het mogelijk om stamboekpapieren op te vragen met alle gegevens van het dier dat gezocht wordt.
De website bevat de gegevens van “levende geiten”, “levende bokken” of het “totaal bestand nubische dieren”. In de zoekfunctie kan de gebruiker een trefwoord invullen. Na de zoekopdracht verschijnt onderaan het gezochte. Bij elke regel staat geheel rechts “inzien”. Als daarop wordt geklikt komen alle gegevens onder elkaar te staan. Bovenaan de kolom is het Stamboek Formulier weergegeven. Als daarop wordt geklikt, dan verschijnt het gehele ingevulde stamboekpapier. Daarna kan de gebruiker door op Stamboek Vader of Stamboek Moeder te klikken steeds verder terug in de generatie gaan. Dit gaat zover terug als er in het stamboeksysteem GReIS informatie bekend is.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief