Fokkerij

Elda en V.S.M. Automatisering nieuwe eigenaren Geiten KI Nederland

De coöperatie die Geiten KI Nederland (GKN) groot maakte heeft de naam en missie overgedragen aan Elda en V.S.M. Automatisering. Deze twee bedrijven zullen samen de bedrijfsvoering van GKN voortzetten. Hiertoe is besloten op de Algemene Ledenvergadering van 21 mei 2015.
Het bestuur van de Coöperatieve Geiten KI Nederland, bestaande uit voorzitter Ad Bink en andere geitenhouders, was op zoek naar een koper omdat het werk te veel werd om te kunnen blijven combineren met het werk op de eigen geitenbedrijven. Elda was altijd al nauw betrokken en wil met de overname van GKN gehoor geven aan de behoefte in de sector om de KI verder te professionaliseren. Michiel de Bie zal vanuit Elda de dagelijkse leiding van GKN BV voor zijn rekening nemen. Dit doet hij in samenwerking met voor geitenhouders bekende gezichten als inseminator Rinie Emons.
Kansen voor GKN
Nieuwe eigenaar Johan Vloet van V.S.M. Automatisering ziet verschillende uitdagingen voor GKN. “Bijvoorbeeld verdere kwaliteitsverbetering en een breder en gevarieerder aanbod. Daarnaast zal GKN meer gebruik gaan maken van de Europese certificering voor export die mede op basis van de hoge gezondheidsstatus is toegekend.” De eerste export van bevroren bokkensperma is intussen een feit: in juni ging er in samenwerking met Passion4Goats een bestelling naar Ierland. Michiel de Bie: “Het Nederlandse fokmateriaal behoort wereldwijd tot de top als het gaat om gezondheidsstatus en productievererving. Dat biedt kansen, we zijn het eigenlijk zelfs verplicht aan de Nederlandse fokkers om daar iets mee te doen.”
De thuismarkt blijft echter prioriteit voor GKN BV. Daarbij staan verantwoorde sectorontwikkeling en de wensen van geitenhouders centraal. Zo was het voorheen moeilijk haalbaar om bedrijven in het noorden van het land te bedienen, maar die kunnen vanaf dit dekseizoen ook zeker rekenen op het goede fokmateriaal van GKN.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief