Fokkerij | Melken

Witte geit Corrie 162 productietopper 2014

Voor de derde achtereenvolgende keer voert Corrie 162 van Durk en Jurjen Groenveld uit Wommels de lijst aan van geiten met de hoogste productie. Nu met een CVE van 190. Dat staat in de bijlage ‘Witte Toppers 2014’ van vakblad Geitenhouderij.
Corrie 162, geboren in 2009, produceerde in 2014 in 290 dagen 2.213 kg melk met 4,30 procent vet en 3,54 procent eiwit. De dagproductie komt daarmee op 7,63 kg.
Volgens Jurjen Groenveld is Corrie 162 niet de grootste en zwaarste geit, maar is het een geit die veel melk geeft naar haar omvang en daardoor een hoge voerefficiëntie heeft. Op dit moment produceert de geit beter dan ooit tevoren. Groenveld: “De laatste melkcontrole gaf ze 9,5 kg melk bij driemaal daags melken.”
Dit voorjaar heeft Corrie 162 een drieling gekregen, twee bokjes en een geitje, van Walperter Ron, een melkgeitbok met een aantal Merilla-bokken uit de stal van Klaas Sjoerd en Jannie Meekma in zijn afstamming.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
FokkerijMelken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief