Management

Duurzame GeitenZuivel Keten krijgt programmaleider

Per 1 december start Karin van der Toorn als Programmaleider Duurzame GeitenZuivel Keten, in opdracht van het Platform Melkgeitenhouderij. Dragende organisaties van het platform zijn de NGZO (Nederlandse GeitenZuivel Organisatie) en de LTO vakgroep Melkgeitenhouderij.
De Nederlandse geitenzuivelsector is een relatief jonge sector met ambitie. Een onderdeel van deze ambitie is de duurzame productie van geitenmelk en de daaruit vervaardigde zuivelproducten. Duurzaamheid betekent dat geproduceerd wordt met aandacht voor milieu, gezondheid, maatschappij en de portemonnee.

Professionalisering

Nico Verduin, voorzitter NGZO: “Het aanstellen van een Programmaleider Duurzame GeitenZuivel Keten draagt bij aan de verdere professionalisering van de keten. Het is van belang dat deze groeiende sector blijft ondernemen in harmonie met de omgeving en met oog voor de toekomst. Om hierin efficiënt en doeltreffend te kunnen werken is het belangrijk om de gehele geitenzuivelketen te betrekken bij het formuleren en uitvoeren van duurzaamheidsdoelstellingen. De Nederlandse geitensector is voor een belangrijk deel afhankelijk van de export van haar producten. De marktpositie van Nederlandse geitenzuivel moet ook op de lange termijn gewaarborgd blijven op basis van een gedegen kwaliteits- en duurzaamheidsbeleid.”

Uitvoeringsagenda

In opdracht van het Platform Melkgeitenhouderij en in nauwe samenspraak met de geitenzuivelketen is door Han Swinkels en Marianne Karstens een Uitvoeringsagenda Duurzame GeitenZuivelketen opgesteld. De hierin opgenomen stappen moeten nu verder worden uitgewerkt en geconcretiseerd. De uitvoeringsagenda richt zich op 4 onderdelen: Mineralen & Energie, Markt & Keten, Gezondheid van mens & dier en Maatschappij & Omgeving.
Karin van der Toorn heeft ruime werkervaring in zowel de agrarische kant, als de verwerkingskant van de zuivelketen. Daarnaast heeft zij ervaring in het opzetten, implementeren en onderhouden van ketengarantiesystemen in de agrarische sector en in de levensmiddelenindustrie. Samen met haar man heeft zij een melkveebedrijf in Olst (Overijssel).

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief