Algemeen

Mooi Mekkerland wint bij Cum Laude

Vertina, een friszure geitenkaas in zonnebloemolie en gemengd met ‘herbes de Provence’ werd op de Cum Laude winnaar in de categorie ‘kaas met een verhaal’. Vertina is gemaakt door Tina Verhoef van Mooi Mekkerland uit Stolwijk.

Cum Laude, de landelijke verkiezing om de lekkerste zuivelproducten van de boerderij, maakte vandaag de winnaars bekend. Dit jaar waren er 185 deelnemende producten van de boerderij, die eerst in een technische keuring beoordeeld werden op vooral geur en smaak, en vervolgens door 32 smaakdeskundigen aan een uitgebreide proeverij werden onderworpen.
In de categorie ‘kaas met een verhaal’ telt niet alleen de smaak, maar ook het verhaal van de boerderij. Tina Verhoef van Mooi Mekkerland overtuigde de jury met haar Vertina, een kaas die naar haar genoemd is.

Andere winnaars
De beste Goudse Boerenkaas werd gemaakt door de broers Van der Plas uit Sassenheim. De categorie ‘overige categorieën kaas’ kent De Sophiahoeve uit Warmond als winnaar. Kaasboerderij De Vijfsprong in Vorden won met de melkdrank boeren acidophilus in de categorie boerderijzuivel. Alle categorie-winnaars mogen samen met de top-25 boeren in de categorie Goudse Boerenkaas tijdelijk het predicaat ‘Cum Laude’ voeren. Een overzicht van deze boeren is te raadplegen op www.boerderijzuivel.nl.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief