Algemeen

Emmi neemt meerderheidsbelang in Bettinehoeve

Het Zwitserse zuivelconcern Emmi heeft een belang van 60% genomen in Bettinehoeve uit Etten-Leur, de grootste producent van verse en zachte, gerijpte geitenkaas in de Benelux. Dat meldt AgriHolland.

Emmi bouwt door deelnemingen en overnames aan een wereldwijd netwerk in de geitenzuivel en een Europees netwerk in biologische zuivel. Bettinehoeve, dat gangbare en biologische geitenmelk verwerkt, moet binnen het Europese netwerk van geitenzuivelbedrijven een belangrijke positie gaan innemen, zegt Sybren Ewijk, directeur en mede-eigenaar van Bettinehoeve.

“Bettinehoeve is een gezond en groeiend bedrijf met een investeringsbehoefte. Er is bij ons een grote drang om voortdurend nieuwe geitenzuivelproducten te lanceren met een hogere toegevoegde waarde. Het investeringsklimaat voor het midden- en kleinbedrijf is echter de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Vroeger was het gemakkelijker om geld te verkrijgen voor investeringen dan tegenwoordig. Met de sterke partner Emmi aan onze zijde hebben we duidelijk meer mogelijkheden om te investeren in nieuwe producten”, aldus Ewijk.

Hij wijst daarnaast op de veranderde marktomstandigheden. Zowel aan de kant van de retail als aan de aanbodkant heeft zich een enorme concentratie voltrokken. Dat is ook in het segment van geitenzuivel het geval. Zo zijn Franse zuivelondernemingen als Bongrain, Lactalis en Eurial in dit segment wereldwijd erg dominant geworden. Door de samenwerking met Emmi kan Bettinehoeve vanuit Noord-Brabant zijn producten wereldwijd blijven verkopen, vooral in de Verenigde Staten en Europa.

Bettinehoeve blijft op de markt onafhankelijk optreden. “Emmi heeft namelijk de filosofie dat je succesvolle familiebedrijven niet moet omgooien. Die eigen identiteit is steeds hun kracht geweest in de markt en dat moet je voortzetten. Het was voor ons het belangrijkste argument om een meerderheidsbelang te verkopen aan Emmi. Dat is ook een belangrijk gegeven voor onze 45 leverende melkveehouders, onze werknemers en klanten die onze producten afnemen”, aldus Ewijk. (ZuivelZicht / AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief