Melken

Organic Goatmilk Coöperatie stelt wachtlijst in

Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) verenigt bijna 50 biologische geitenhouders in Nederland, Duitsland en België. De coöperatie werkt samen met meer dan 15 partners die de rauwe geitenmelk verwerken tot yoghurt, zachte en harde kaas en babyvoeding. Het aanbod biologische geitenmelk zal de komende 2 jaar sterk groeien. Daarom gebruikt de coöperatie een wachtlijst bij het toelaten van nieuwe leden.

De consumentenvraag naar geitenzuivel en naar biologische producten is toegenomen, wat ertoe leidde dat OGC de vraag van de verwerkers onvoldoende kon invullen. De coöperatie heeft veel inspanningen gedaan om het aanbod te verhogen om verwerkende bedrijven beter te kunnen bedienen. Inmiddels is er een fase aangebroken waarbij het belangrijk wordt het evenwicht tussen vraag en aanbod goed te bewaken, want het volume groeit de komende 2 jaar met 50%.

Om kandidaat-starters niet tot onnodige risico’s en het maken van hoge kosten te bewegen, heeft OGC een wachtlijst ingesteld. Er komt dus een tijdelijke stop ten aanzien van het toelaten van nieuwe melkgeitenbedrijven. Pas als de markt het weer toelaat, kan OGC bedrijven op de wachtlijst groen licht geven. (AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief