Melken

SAC introduceert Buitenmelker

De Geitencarrousel Buitenmelker van SAC – Geitenhouderij schreef er al over in het juninummer dit jaar – is nu beschikbaar op de markt. Volgens de melkmachinefabrikant is de draaimelkstal zeer geschikt voor grote aantallen dieren.

De carrousel heeft een service-arm die de melkbekers omhoogt brengt voor de melker. Het vacuüm komt er vervolgens automatisch op bij het aansluiten. Elke drie seconden kan er een geit worden aangesloten en het melkstel wordt automatisch afgehaald. Robert Jansen uit Chaam melkt als een van de eerste Nederlandse geitenhouders met de nieuwe carrousel. Hij heeft 1.150 melkgeiten en zegt met de 80-stands buitenmelker tot 800 geiten per uur te kunnen melken. “Het enige wat ik hoef te doen is het aansluiten, de rest wordt voor je gedaan. Ik kan gemakkelijk in mijn eentje de hele melkstal bedienen.”

De Buitenmelker is voorzien van de Handyflow 2, de nieuwe melkklauw waarover Geitenhouderij ook al eerder schreef. Henk Nagelhout, specialist melkgeiten bij SAC Nederland vertelde toen: “Door het gewicht meer naar de bovenkant van de beker te plaatsen door daar een rvs-ring te monteren, en door de afvoer haaks onder de beker te maken, positioneren de melkbekers zich optimaal tegen de uier, ook als de spenen meer of minder goed geplaatst zijn.” Verder heeft de Handyflow direct onder de speenpunt een luchtinlaat, waardoor de melk rustig wegstroomt.

Het SAC touch-screen  maakt bediening van de melkstal gemakkelijk en de camera zorgt voor een goed overzicht van de hele buitenmelker.

SAC is met de nieuwe Geitencarrousel aanwezig op EuroTier, 15 – 18 november in Hannover. Meer informatie op deze website.

SAC-buitenmelker_resize

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief