Melken | Melkprijs

Frankrijk zoekt nieuwe geitenhouders

Om ook de komende jaren voldoende geitenmelk te hebben, grijpen Franse melkondernemingen de goede melkprijzen aan om de opstart van nieuwe bedrijven te stimuleren.

Er is vraag naar geitenmelk, en die drijft de prijs naar hoge niveaus. Maar ondanks deze vraag, blijft het weer aantrekken van de productie in Frankrijk uit. Eind oktober was de productie over 2016 slechts 2,5 procent meer dan die in 2015. De droogte en de slechte kwaliteit ruwvoer van 2016 had hier zijn invloed. Over heel 2016 was de groei in geitenmelkproductie zelfs nog lager.

Eerst hadden de geitenhouders en de banken last van de vorige geitencrisis. Daarnaast zijn Franse geitenhouders over het algemeen oud. Er zijn een aantal starters, maar ook veel stoppers waar geen opvolging is. Dit gebrek aan een nieuwe generatie geitenhouders viel de melkondernemingen op, en zij hebben de Capr’inov gebruikt om hun ambities kenbaar te maken. De twee grootste geitenmelkcoöperaties Terra Lacta en Eurial bieden garantieprijzen of bonussen aan nieuwe leveranciers aan.

Bron: La chèvre

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
MelkenMelkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief