Management | Melkprijs

Heffing Platform Melkgeitenhouderij verhoogd

Voor 2017 bedraagt de heffing die het Platform Melkgeitenhouderij int € 0,06 per 100 kg melk. Dat is € 0,01 per 100 kg melk meer ten opzichte van 2016.

Het Platform Melkgeitenhouderij maakt elk jaar een begroting die is gebaseerd op de te verwachten inkomsten en activiteiten. Jaarlijks innen de zuivelverwerkers en inzamelaars van geitenmelk een bedrag per 100 kg melk bij de melkgeitenhouders.
Deze contributie levert het Platform Melkgeitenhouderij jaarlijks ca. € 120.000 op. Hiermee worden projecten en activiteiten (mede)gefinancierd zoals het para-tbc project, de folder ‘Feiten over geiten’, het project ‘Verbeterde afzet rosé-bokken’, de LTO Geitenmelkprijsvergelijking, het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren en boerderij educatie onder melkgeitenhouders.

Daarnaast wordt een gedeelte van de contributie die wordt opgebracht door melkgeitenhouders plus een bijdrage van de NGZO ingezet voor de Duurzame GeitenZuivel Keten (DGZK). Vanuit de DGZK worden activiteiten georganiseerd zoals een imago-onderzoek en het ontwikkelen van kengetallen. Vanwege de activiteiten van de Duurzame GeitenZuivel Keten (DGZK) in 2017 is de heffing dit jaar verhoogd.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief