Algemeen

Smaken van 47 geitenkazen in categoriën

Maar liefst 47 soorten geitenkaas bestudeerden onderzoekers van de Kansas State University. Het doel van de studie was het categoriseren van geitenkaassmaken.

“Wil je als kaasmaker een geitenkaas produceren, maar heb je geen idee welke smaken je precies wilt creëren?”, zegt onderzoeker Martin Talavera. “Dan kun je met de smaakprofielen uit ons onderzoek 39 verschillende smaken achterhalen. En je kunt controleren of de smaak van de kaas die je maakt of wilt maken al bestaat.”

De onderzoekers hebben geitenkazen gebruikt uit California, Texas, Kansas, Georgia, Maryland, Wisconsin, Colorado en Connecticut.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief