Algemeen

Ook geitenkazen winnen op Cum Laude

De verkiezing van de lekkerste Boerenkaas (rauwmelks) en Kaas van de Boerderij leverde eind maart ook een aantal geitenkaaswinnaars op. Tijdens de 2017-editie van deze Cum Laude Awards keurden 22 kaaskeurmeesters 240 kazen.

In de categorie Geiten Boerenkaas won Theo Dekker van Utopia Hoeve uit Schagerbrug. De jury oordeelde over deze kaas: “Na het eerdere hapje, ineens een smaakexplosie. Lekkere nasmaak en blijft lang hangen. Ingetogen en elegante smaak, zacht krijtachtige structuur. Mooie geitenkaas, het pittige van de geit, zonder te overheersen, je proeft de wei. Uitstekende opstap om aan geitenkaas verslingerd te raken.”
De Mèkkerstee uit Ouddorp won in de categorie Kaas van de Boerderij Harde Geitenkaas. De jury noemde dit een laagdrempelige geitenkaas met een mooie zachte smaak. “Vele smaaklagen, met scherpe, friscitrische tonen. Voor de leeftijd vol op smaak.”
Geitenkaas won ook in de categorie Ambachtelijke bereiders (gemaakt van melk die wordt aangekocht). Abdij OLV Van Koningshoeven uit Berkel-Enschot produceert een geitenkaas met een volle, romige smaak en een mooie nasmaak. “Een maaltijd op zichzelf. Mooie verfijnde kaas,” schreef de jury.
Naast deze categoriewinnaar won in deze groep nog een geitenkaas goud. Dit betreft een geitenkaas van De Brienenshof uit Cothen.
MooiMekkerland uit Stolwijk won met een van haar kazen goud in de categorie Boerenkaas met kruiden.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief