Melken

Vanuit het niets een geitenbedrijf gestart

Ondernemers Lydia van Beek (51) en Ronald Paardekooper (54) verwezenlijkten hun ambitie met de start van een geitenbedrijf. ‘Vof De Verbinding’ is voor Lydia en Ronald niet alleen een juridische bedrijfsnaam. De ondernemers gaan het verbinden letterlijk in de praktijk brengen.

“Het staat voor de verbinding tussen ons als zakenpartners, de verbinding die we aangaan met geitenhouders en de geitenhouderij én de verbinding die we willen leggen met de maatschappij”, zegt Ronald. Voor wat dit laatste betreft, is er op het geitenbedrijf een skybox, een geitenspeeltuin en een picknickplaats. Ook met het ontvangen van excursies en de verkoop van geitenkaas onder de naam ‘De Roozehoeve’, geven ze invulling aan de maatschappelijke verbinding.

Op 8 vrijdag september (13.00 – 17.00) houden de ondernemers een open dag voor belangstellenden uit de sector. Er is dan ook een mini-beurs van bedrijven die bij de bouw van het bedrijf zijn betrokken. Op 10 september (10.00 – 17.00) gaan de deuren nogmaals open specifiek voor ‘buren, burgers en buitenlui’. Het adres: Losbaan 44 in Lottum (navigatie: Grubbenvorst).

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief