Gezondheid | Lammeren

Rosébokkenproject zoekt geitenhouders

Het rosébokkenproject zoekt voor komend jaar nieuwe deelnemers, geitenhouders die (enkele) bokken op het eigen bedrijf willen afmesten tot een levend gewicht van minimaal 30 kg. De vraag naar dit kwaliteitsvlees groeit langzaam maar zeker. De groei in omzet van zo’n 40 procent toont aan dat de klant openstaat voor dit vernieuwende product van eigen bodem.

De eerste levering in 2018 is gepland in week 13, zodat er in week 14 gestart kan worden met de verkoop van 50 dieren voor het Paasweekend. Vervolgens kunnen er 10 à 20 bokken per week afgezet worden tot begin oktober. “Dit betekent dat we naarstig op zoek zijn naar een paar bedrijven die al begin november en in december lammeren krijgen”, aldus Geert Boink, coördinator van het project.
Het project kiest ervoor bokken op het eigen bedrijf af te mesten zodat er geen transportstress en vermenging met lammeren van andere bedrijven plaatsvindt; ziekteproblemen worden zo grotendeels voorkomen. De Pali Group regelt het slachtproces en de logistiek. De verwerking en marketing wordt gedaan door de (inmiddels Koninklijke) firma Ruig in Oostzaan.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project of je denk erover om komend seizoen een gedeelte van de bokken, het kan ook met enkele tientallen, op het eigen bedrijf af te mesten, neem dan contact op met coördinator Geert Boink (06-25042121).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief