Algemeen

Meer geiten naar Bronckhorst

Er lijken ondanks het slot op de geitenhouderij in de provincie Gelderland toch meer geiten naar een bedrijf in Bronckhorst te komen. Dat meldt de Gelderlander.

Er verblijven nu ongeveer 1.200 geiten bij het bedrijf aan de Schooltinkweg in Zelhem. Maar misschien komen er straks nog 700 dieren bij. De maatschap Stapelbroek runt het bedrijf en heeft al eerder dit jaar een aanvraag voor een uitbreiding bij de gemeente Bronckhorst ingediend. Maar toen kwam in augustus het besluit van de provincie Gelderland om de geitenhouderijen op slot te zetten: er mag geen geit meer bij.

De gemeente Bronckhorst zegt, dat de uitbreiding in Zelhem juridisch niet onder de nieuwe maatregel van de provincie valt. Want de aanvraag lag er al voor dit besluit werd genomen, is de redenering. Op de vraag waarom Bronckhorst niet eerder een besluit genomen heeft over de uitbreiding, antwoordt wethouder Spekschoor: “Er ontbraken een aantal stukken die we wel nodig hadden. Daarom is de aanvraag tijdelijk buiten behandeling gesteld.” (De Gelderlander)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief