Algemeen

Ridammerhoeve wint Ekoland Innovatieprijs

Geiten- en zuivelboerderij Ridammerhoeve van familie Dam-Riteco in Amsterdam is op de Biobeurs in Zwolle uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2018.

De Ridammerhoeve kreeg de prijs voor de ontwikkeling van een op zonne-energie zelfrijdende afrastering. Het afrasteringssysteem is gemaakt door Tom en Willem Dam. Door de langzame verplaatsing van de afrastering hebben de geiten altijd schoon en vers gras. Dit vernieuwende systeem is ook toepasbaar op andere geitenbedrijven of op melkveebedrijven, zowel biologische als reguliere. ‘De grote technische handigheid, praktisch denken gecombineerd met inzicht in geitengedrag, maakte dat Tom en Willem Dam samen deze innovatie tot een slimme toepassing konden ontwikkelen’, aldus de jury.
De prijs bestaat uit 1.500 euro en een koperen spade. De verkiezing is een initiatief van vakblad Ekoland.

Kaas, yoghurt, kwark, ijs …

Op de Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos lopen zo’n honderd melkgeiten. De geitenmelk wordt verwerkt tot verschillende soorten kaas, maar ook yoghurt, karnemelk, boter, yoka-drank, kwark en ijs. De producten worden in de eigen boerderijwinkel verkocht. De boerderij heeft ook een zorg-, educatieve en horecafunctie.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief