Algemeen

Geitenhouders in race voor Agrarisch ondernemer van het jaar

De jury van Agrarisch Ondernemer van het Jaar heeft uit alle aanmeldingen een short van tien ondernemers gekozen. Bij die tien ondernemers zitten twee geitenhouder. ‘T Boerenhof in Andel en de Korenschoof van de familie Steendijk in Kamperland.

T’ Boerenhof in Andel van Johan en Elli van ’t Sant is een doorsnee geitenbedrijf met zeshonderd geiten. Het echtpaar Van ’t Sant is een paar jaar geleden begonnen met een ijsmakerij waar de eigen geitenmelk wordt verwerkt.

Het doel van Kees en Connie Steendijk van de Korenschoof is gezonde voeding bereikbaar maken voor iedereen. Ze runnen naast hun akkerbouwbedrijf ook een biologische geitenhouderij het 700 dieren. Het echtpaar Steendijk zit in maatschap met hun zoon en twee dochters.

De jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland bekijkt de bedrijven nader en kiest de Agrarisch Ondernemer 2018. De bekendmaking is op 29 maart 2018. Op die dag wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief