Algemeen

Kaasmakerij Aurora breidt uit

Biologisch familiebedrijf Aurora groeit hard dankzij de stijgende vraag naar biologische kazen en andere biologische producten. Om aan deze groei te kunnen beantwoorden is zij eind 2017 gestart met de bouw van een nieuwe duurzame kaasfabriek naast de huidige kaasopslag in Kranenburg, waarmee de productiecapaciteit tot drie keer vergroot wordt.

Voor het laatste deel van de financiering van de nieuwe fabriek zet Aurora crowdfunding in via het duurzame platform Oneplanetcrowd. Het bedrag is binnen één dag opgehaald dankzij 235 investeerders. Het geld wordt gebruikt om een winkel, kantoor en bezoekersruimte te realiseren.

Aurora is een biologisch familiebedrijf waar naast het maken van kaas, duurzaamheid centraal staat. Het bedrijf is in 1980 opgericht door Harry en Janny ten Dam in het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide. Inmiddels staat de tweede generatie klaar om het roer over te nemen, onder leiding van Manon, Tim en Daan.

Vanuit de bezoekersruimte zal een glazen overkapping in de fabriek komen, zodat men kan zien hoe de kazen gemaakt worden. De crowdfunding is onderdeel van een grotere financiering voor de nieuwe fabriek. Naar verwachting zal de nieuwe fabriek eind 2018 in gebruik worden genomen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief