Algemeen

Debat gezondheidsrisico’s van geitenhouderijen Overijssel

De Overijsselse Gedeputeerde Hester Maij hoopt op een inhoudelijk debat over de gezondheidsrisico’s van geitenhouderijen. Dat meldt RTV Oost.

De gedeputeerde, onder meer met landbouw in haar takenpakket, hoopt aan de vooravond van het politieke debat in de Provinciale Staten dat het een inhoudelijk debat wordt, gebaseerd op feiten. De cijfers laten nog wat ruimte over. Maij: “Het is namelijk nog niet bewezen dat het echt om 377 personen gaat. Zo is de koppeling tussen longontsteking en geitenhouderijen niet door huisartsen onderzocht. Er is gerekend met cijfers uit Brabant. Het is een doorberekening. Brabant en Overijssel zijn anders en dat staat ook in dat rapport van de GGD.”

De gedeputeerde pleit daarom voor een landelijk onderzoek naar de risico’s van geitenhouderijen. Dat onderzoek komt er ook, maar is over twee jaar afgerond. In de tussentijd een verbod opleggen, zoals Gelderland en Brabant, is volgens Maij niet noodzakelijk. “Het op slot zetten van een hele sector is wel een hele zware maatregel voor een risico. We hebben eerst duidelijkheid nodig, want dat weten we nu niet.” (RTV Oost)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief