Management | Voeren

Voeraanschuifrobots op een rij

Voeren is een tijdrovend klusje, en als je er het meeste voordeel uit wilt halen, zul je daarna ook nog verscheidene keren moeten aanvegen. Voor dat klusje zijn voeraanschuifrobots uitgevonden. Vakblad Geitenhouderij zet er acht op een rij.

De voornaamste reden voor aanschaf van een voeraanschuifrobot mag duidelijk zijn. Dagelijks driemaal voer aanschuiven waar je 10 minuten per keer over doet, betekent een tijdsinzet van ruim 180 uur of 23 dagen (met 8 werkuren) op jaarbasis. Een robot kan dit overnemen en bovendien nog vele malen vaker op een dag worden ingezet. Waarschijnlijk zal met name in de vroege en late uurtjes een voeraanschuifrobot gewaardeerd worden.

Vaker aanschuiven is beter

Door het voer vaker aan te schuiven, zullen de geiten vaker naar het voerhek komen en wellicht meer voer opnemen. Uit verschillende proeven blijkt dat regelmatig voer aanschuiven de drogestofopname bij melkkoeien verhoogt met 3 tot 10 procent.

De acht robots met uitgebreide informatie over afmetingen, levensduur, onderhoud, rijsnelheid, aandrijving, energieverbruik en de prijs zijn te zien in het nieuwste nummer van vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
ManagementVoeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief