Melken

MobiGoat melkt tot 430 geiten per uur

In oktober 2016 berichtte Geitenhouderij over de nieuwe MobiGoat melkstal van Europe Dairy Systems (EDS). Nu de mobiele melkstal een tijdje draait meldt EDS dat de 2×30 uitvoering zo’n 450 geiten per uur kan melken.

De MobiGoat is een volledig voor-geïnstalleerde mobiele melkstal, waarbij een unit naast het melkplatform ook een technische ruimte bevat met onder andere vacuümpomp, melkpomp, spoelautomaat en eigen groepenkast. De MobiGoat is beschikbaar in een 2×24 en een 2×30 uitvoering. Uitbreiding is mogelijk door het koppelen van meerdere units.
Aansluiten van de geiten gebeurt in 2 seconden, meldt EDS, doordat de tepelbekers automatisch rechtstandig voor de melker gepresenteerd worden – ze komen uit de vloer omhoog. Ook het wisselen van de geiten gaat snel doordat het platform gekanteld wordt en alle geiten gelijktijdig de stal kunnen verlaten. Dit levert volgens de fabrikant een capaciteit op tot 430 geiten per uur (in een 2×30 stands-uitvoering). Een filmpje van de melkstal kun je hier bekijken.

De melkstal is eenvoudig te plaatsen op een vlakke betonnen vloer en doordat de MobiGoat ingeklapt kan worden is de melkstal ook weer makkelijk te verplaatsen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief