Lammeren | Management

I&R wordt strenger

Per 1 juli trekt het ministerie van LNV de regels rondom de I&R-registratie strakker aan. Per januari 2019 is het ministerie voornemens ook te gaan beboeten op fouten in de registratie. De tijd tussen juli en januari wordt gebruikt om ervaring op te doen.

Geitenhouders hebben hierover een brief gehad van het ministerie. De belangrijkste nieuwe regel die op 1 juli ingaat, is dat geiten (en schapen) die niet correct geregistreerd staan, niet aan- of afgevoerd mogen worden. De registratie in I&R moet dan eerst hersteld worden. Het kan hierbij gaan om onder andere een ontbrekende aanvoer, een gat of overlap in de verblijfsperiode of inconsistente meldingen. De houder is zelf verantwoordelijk voor een correcte registratie in de I&R-database.
Andere regels hebben te maken met de meldtermijn. De meldtermijn is 7 dagen. Als de houder na 7 dagen maar binnen 187 dagen meldt, dan is de houder per melding retributie (een geldbedrag) verschuldigd. Wil je melden na 187 dagen dan kan dat alleen nog op schriftelijk verzoek bij RVO.nl, en dien je ook een geldbedrag te voldoen.

Vanuit de database wordt eens per kwartaal een overzicht maatregelen en meldingen gestuurd, zodat de houder kan controleren of de registratie op orde is.

Per 1 januari 2019 wil het ministerie boetes uitschrijven op niet correcte registratie van geiten en schapen. Daartoe past zij nu de regelgeving aan.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief