Algemeen

Litams stelt schadeloos

Litams, leverancier van managementsoftware voor schapen, geiten en runderen, biedt zijn klanten een ‘Litams I&R Verzekering’ aan. Wie met Litams werkt en deze verzekering afsluit, heeft altijd een sluitende I&R-registratie en hoeft zich dus geen zorgen te maken over (onverwachte) controles.

Kortweg komt het erop neer dat Litams een klant schadeloos stelt, mocht iemand toch vanwege problemen met I&R-registratie een boete krijgen of omzet mislopen.

Alle meldingen rondom dieren moeten binnen bepaalde termijnen gedaan worden bij I&R. Wie dit niet of te laat doet, wordt geconfronteerd met extra kosten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft recent aangekondigd het aantal retributies fors te verhogen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat bovendien strenger controleren en deelt hoge boetes uit.

De ‘Litams I&R Verzekering’ dekt de kosten die een klant krijgt vanwege foutieve I&R-registratie, zoals I&R-retributies, NVWA-boetes vanwege onvolledige I&R of niet-sluitende medicijnadministratie, maar ook omzetderving vanwege geblokkeerde dieren door ontoereikende I&R.

Deze verzekering biedt Litams aan iedere gebruiker, ingaande vanaf het moment dat de gebruiker met de nieuwste app van Litams gaat werken. De verzekering biedt Litams gedurende het eerste jaar kostenloos aan. Een van de voorwaarden om van de verzekering gebruik te maken, is dat men alle meldingen met de Litams-app dient te doen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief