Gezondheid | Management | Melken

LTO wil toetsingskader groei geitenhouderij

LTO vakgroep Melkgeitenhouderij gaat samen met dierwelzijn-, milieu- en volksgezondheidsorganisaties en ketenpartijen onderzoeken op welke wijze geitenhouders in de toekomst hun bedrijf kunnen ontwikkelen zonder dat het maatschappelijk draagvlak in het geding is.

De vakgroep wil de groei van de melkgeitenbedrijven op verantwoorde wijze laten plaatsvinden met behoud van maatschappelijk draagvlak. Daarom start de sector een gezamenlijk traject met genoemde partijen. Jos Tolboom, voorzitter van LTO Melkgeitenhouderij: “Verantwoorde groei staat in 2019 hoog op de agenda van onze vakgroep. De bouwstops, inmiddels in 8 provincies en een 9e die heeft aangegeven de groei van de sector scherp in de gaten te houden, maken wel duidelijk dat ongecontroleerde en ongeremde groei niet gewenst is. Er zijn randvoorwaarden en grenzen aan groei. Welke dat zijn, gaan we in gezamenlijkheid opstellen in een nieuw toetsingskader. We kijken immers graag vooruit, over het einde van de bouwstops heen.”

Weerstand wegnemen
De geitenhouderij is een snelgroeiende sector in Nederland, vanwege de aantrekkende vraag naar geitenzuivel. De consumptie van geitenmelkproducten neemt in zowel Noordwest-Europa als daar buiten rap toe. Tolboom: “De melkgeitenhouders voelen zich verantwoordelijk en nemen met dit toetsingskader nu zelf het initiatief om duidelijkheid te scheppen en mogelijke weerstand weg te nemen.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief