Algemeen

Crowdfunding voor biologische grond Hansketien

De Biowinkelvereniging lanceert vandaag op de Bio-beurs in Zwolle een crowdfundingsactie om 4,8 hectare biologische grond van geitenboerderij Hansketien in Drente vrij te kopen. Met deze actie slaan de 160 winkeliers een brug tussen de boer en de consument om er zo samen voor te zorgen dat de schaarse en daardoor dure biologische grond van Hansketien biologisch blijft.

Klanten kunnen in de winkels,  maar ook via grondvrijkopen.nl online geitenboerderij Hansketien helpen door al voor 10 euro 1 m2 vrij te kopen. In ruil daarvoor krijgen ze korting op tal van producten in de biologische winkels. De donaties van deze crowdfundingsactie komen ten goede van de Stichting Vrije Gronden Hansketien, die hiermee de grond vrij koopt. Deze stichting neemt als stille vennoot deel in de vennootschap waarmee geitenboerderij Hansketien wordt geëxploiteerd. Daarmee waarborgen de winkeliers dat de donaties niet ten goede komen aan het privévermogen van de nieuwe eigenaren van Hansketien, maar wel blijvend ten goede komen aan biologisch-dynamisch bedrijf Hansketien.

Directeur Udea/Ekoplaza, Erik Does: “Als sector en als consument zijn we afhankelijk van de boeren en vinden wij het dan ook niet meer dan normaal dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. De geitenkaas van Hansketien ligt bovendien al 30 jaar bij ons in de schappen en dat willen we graag zo houden. De vorige eigenaren vertelden ons dat ze met pensioen wilden, maar dat ze geen opvolgers konden vinden, omdat potentiele opvolgers de financiering van de torenhoge grondprijzen niet rond konden krijgen. Daarom hebben wij in overleg met onze branchegenoten besloten om de nieuwe eigenaren te helpen in de vorm van voorfinanciering en een crowdfundingsactie, zodat deze grond biologisch blijft en ook in de toekomst niet vervuild wordt met chemische gewasbeschermingsmiddelen.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief