Algemeen

Brabant: verder onderzoek naar alternatief luchtwasser

De provincie Brabant stelt de subsidie voor boeren die de nieuwste innovatie willen toepassen langer open. De zogenaamde First-movers subsidie is onderdeel van de verbreding van de mogelijkheden de veehouderij te verduurzamen. Mogelijke alternatieven voor de luchtwasser moeten verder onderzocht worden.

De verwachting is volgens de provincie dat er dit jaar meer nieuwe stalsystemen bij zullen komen. ‘Daarmee komen er steeds meer alternatieven beschikbaar voor boeren om aan de milieueisen te voldoen’, aldus de provincie.

Voor de geitenhouderij

Wat kan de Brabantse geitenhouder verwachten? Een woordvoerder van de provincie meldt desgevraagd: “Voor geiten zijn diverse typen luchtwassers toegestaan, veehouders kunnen hiermee voldoen aan de Verordening natuurbescherming van de provincie Noord-Brabant. De laatste maanden heeft de geitensector een aantal ideeën voor geitenstallen aangedragen die mogelijk een alternatief zijn voor luchtwassers. Deze moeten nog verder onderzocht worden. Onze ondersteunende maatregelen zoals subsidie voor validatiemetingen, ondersteunen de geitensector bij dit onderzoek.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief