Gezondheid

Opleiding diergeneeskunde heeft eed

De opleiding diergeneeskunde kan nu ook worden afgesloten met een eed. In maart legden twaalf studenten die eed af, waarmee zij de eerste lichting waren. Dit lezen we op dub, de onafhankelijke nieuwssite van de Universiteit Utrecht.

‘Ik zweer/beloof dat ik de diergeneeskunde, zo goed als ik kan, zal uitoefenen ten dienste van het dier, mijn medemens en de samenleving.’ Zo luidt een deel van de eed. Franck Meijboom is universitair hoofddocent bij de opleiding diergeneeskunde. Hij is één van de bedenkers van de eed. “Er is binnen en buiten de beroepsgroep heel veel discussie over hoe wij dierenartsen omgaan met dieren”, vertelt Meijboom. “Die discussie was er tien jaar geleden ook al, maar baasjes worden mondiger, de samenleving is meer begaan met het welzijn van dieren en mensen krijgen zelf ook steeds meer verstand van zaken, zoals veehouders. Dus we krijgen steeds vaker de kritische vraag waarom we bepaalde dingen doen. Daarom was het nu tijd voor een eed, voor ons gevoel.”

De studenten zijn overigens niet verplicht om de eed af te leggen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief